Заняття ШКГ вчителів фізичної культури та трудового навчання

Останнім часом Інтернет-технології стали відігравати ключову роль в освіті. Складно уявити собі сучасного вчителя, вихователя, керівника без комп*ютера, а ще складніше знайти педагога, який би не використовував офісні програми та Інтернет-сервіси. Використання Інтернет-сервісів відкриває широкі можливості для навчальної діяльності керівника, вчителя, вихователя. З метоюпідвищення фахового рівня і професійноїкомпетентності вчителів фізичної культури та трудового навчання 16 січня 2018 року на базі комунального закладу "Петрівське навчально-виховне об'єднання "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- гімназія" відбулося заняття школи комп'ютерної грамотності з проблеми "Використання хмарних технологій у роботі вчителя фізичної культури та трудового навчання». Хмарні технології , а саме Google-сервісинабирають все більшої популярностіу навчально-виховному процесі будь-якого закладу освіти.Веб-інструменти дозволять урізноманітнити форми і методи організації навчання та спілкування між педагогами, педагогами та учнями, педагогами, учнями та їх батьками, оптимізувати методичну роботу вчителя, зробить навчання ефективним та цікавим.
У використанні нових технологій немає нічого страшного і непереборного, їх вимагає суспільство, вони знаходять відгук в учнів, формують когнітивні, інформаційні та діяльнісні компетенції.
Головною метою заняття школи комп'ютерної грамотності було ознайомлення слухачів із засобами онлайнових освітніх технологій, основними аспектами створення облікового запису Google, збереження інформації на Google диск, створення і редагування Google документів, презентацій, форм, спільної роботи з документами Google. У ході теоретичної частини заняття вчителі фізичної культури та трудового навчання закладів освіти району ознайомилися із інструкціями щодо створення Google-документів, презентацій, форм, блогу. У ході практичної частини заняття слухачі створювали облікові записи у системі Google, редагували слайд у спільній презентації, працювали з Google диском: створювали папки документів та завантажували відповідні файли, налаштовували доступ до них, створювали Google-презентації та Google-документи. Створювали блоги та редагували їх. Слухачі отримали і домашнє завдання .
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.